Щоденна робота медичних працівників є нелегкою справою і в мирний час, проте в умовах війни українські лікарі нерідко роблять неможливе та рятують життя в надскладних умовах. Аби підтримати наших медиків, Фонд міжнародної солідарності у партнерстві з BGK (Банк Господарства Крайового) та Європейською Комісією передав до 25 українських лікарень, що постраждали від військової агресії РФ, повністю обладнані карети швидкої допомоги.

Карети швидкої допомоги оснащені найсучаснішим медичним обладнанням для порятунку життів українців у складних і небезпечних умовах. Також представники обласних лікарень отримали відеоінструкцію з усією необхідною технічною інформацією, перекладену українською мовою.

Забезпечення машинами швидкої допомоги є частиною більшого проєкту гуманітарної допомоги. Продукти харчування, засоби гігієни, засоби медичного призначення та цивільного захисту постачаються у 120 територіальних громадах з 22 областей України. Загальна вартість допомоги становить близько €10 000 000.

Ми віримо в перемогу України і продовжимо наші спільні зусилля для допомоги, адже ми впевнені, що солідарність рятує життя.