Представники громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Волинської, Львівської та Полтавської областей ознайомилися з досвідом функціонування добровільних пожежно-рятувальних підрозділів громад Рівненської області. Навчальний візит відбувся в рамках проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який реалізовується Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні за підтримки USAID «ГОВЕРЛА».

Громади, які успішно впровадили систему цивільного захисту, поділилися своїм досвідом створення та функціонування добровільних пожежних команд. В ході візиту учасники проєкту мали можливість ознайомитися з цими кращими напрацюваннями українських громад щодо забезпечення безпеки населення, обговорити особливості її розбудови і налагодити співпрацю між громадами в даній сфері.

Це також підкреслює  координатор проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Микола Волчецький:

«Під час поїздки учасники проєкту мали можливість наглядно ознайомитися як функціонують ДПК в різних громадах. Досвід кожної — унікальний, тому учасники мають змогу перейняти те, що спрацює конкретно для їх громади. Зі свого боку, команда Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» продовжить підтримку громад, надаючи рекомендації щодо юридичних та організаційних аспектів розвитку цивільного захисту».

 

В результаті поїздки, учасники проєкту переконалися — добровольцем може стати кожен. Підтвердженням цього став і підлітковий клуб юних рятувальників «Школа безпеки», і  добровільна пожежна команда Свято-Воскресенського чоловічого монастиря ПЦУ.

Наступний етап підготовки майбутніх рятувальників — спеціалізоване навчання за програмою Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яке дозволить громадам-партнеркам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відчутно покращити систему цивільного захисту на місцях.

 

Цю публікацію було створено Фондом Міжнародної Солідарності в рамках Проєкту «Цивільний захист з Добровільними пожежними командами (ДПК) для громад ГОВЕРЛА», який став  можливим завдяки Агенству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.