70 українських громад отримали пожежне спорядження за підтримки Фонду міжнародної солідарності у партнерстві з BGK та Єврокомісією.

Особливої актуальності тема пожежної безпеки набула унаслідок військової агресії рф. Завдячуючи підтримці Європейського Союзу, 70 громад в 17 областях України отримали пожежне спорядження для своїх добровільних пожежних команд. Спорядження, вартістю майже 24 млн. грн., допоможе громадам оперативніше реагувати на пожежі, зберігати життя своїх мешканців та запобігати пошкодженню майна.

Даний проєкт, фінансований за кошти Євросоюзу, покликаний підтримати добровільні пожежні команди, які посилюють цивільний захист своїх громад. Допомогу отримали громади, які є жертвами російської агресії проти України, чи ті, які активно допомагають внутрішньо переміщеним особам.

Дана гуманітарна допомога, за кошти ЄС, покликана зробити важливий внесок в сталий розвиток системи цивільного захисту України. А також – посилити залучення мешканців громад до місцевого самоврядування та ефективно реагувати на безпекові виклики.