Цього тижня в рамках проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відбулася онлайн-лекція на тему «Добровільні пожежні команди – це не просто про пожежі, це про розвиток громади».

Протягом заходу представники 25 громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Львівської, Волинської та Полтавської областей мали можливість отримати рекомендації щодо окремих аспектів успішного створення та розвитку добровільних пожежних команд від експертів проєкту.

Зокрема, міжнародна експертка з цивільного захисту та кризового управління Аґнєшка П’ясецька поділилась з учасниками заходу польським, українським та світовим досвідом створення Добровільної пожежної охорони. Про волонтерський менеджмент розповів юрист та консультант з розвитку законодавства у сфері цивільного захисту та залучення населення до пожежної безпеки Василь Кундрик. Учасники заходу мали можливість задати питання щодо проблемних аспектів розвитку ДПК в їх громадах.

Про актуальність подібних заходів для громад, які лише перебувають на стадії формування та розбудови Добровільних пожежних команд, розповідає координатор проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Микола Волчецький:

«Такі лекції покликані значно спростити процес розбудови новостворених ДПК у громадах-партнерках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Розкриваючи організаційні та юридичні аспекти цього процесу, наші експерти допомагають громадам підготувати підґрунтя для ефективного функціонування добровільної пожежної охорони на місцях. Покладаючись на досвід, розбудови системи цивільного захисту в українських громадах Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», ми розуміємо надважливість підтримки громад на цьому етапі та своєчасного реагування на їх запити.»

Цю публікацію було створено Фондом Міжнародної Солідарності в рамках Проєкту “Цивільний захист з Добровільними пожежними командами (ДПК) для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»”, який став можливим завдяки Агенству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.