Понад 3000 учнів початкових класів у 8 областях України вже отримали посібник з профорієнтації «Працюємо з природою», розроблений нашою командою в рамках програми EU4Skills. До 2023 року планується вихід 14 посібників у серії «Я досліджую світ професій», і кожен з них розрахований на певну групу професій.

Профорієнтація на ранніх етапах навчання – це цікава дослідницька подорож у світ професій для кожного школяра. Учні дізнаються про роль здібностей та інтересів у різних професіях, вивчають вплив професій на навколишнє середовище, задаються питаннями, ким він або вона хотіли би стати. І в нагоді стануть сучасні інтерактивні посібники серії «Я досліджую світ професій» з QR-кодами та корисними відео!

Концепція посібників полягає в тому, щоб допомогти дитині зрозуміти, що їй цікаво робити і як розвиватися в цьому напрямку. Із нашими посібниками школярі визначають свої сильні сторони, планують активності та діють в ситуаціях, пов’язаних із завданнями. За допомогою практичних завдань, експериментів, тематичних запитань вони краще усвідомлюють свої інтереси, здобувають нові знання, вчаться бути уважними до деталей.

Програма “EU4Skills: кращі навички для сучасної України”, що фінансується ЄС і державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією, має на меті підтримку впровадження реформи професійно-технічної освіти в Україні. Серед завдань Програми: підвищити ефективність реформи та покращити якість та привабливість профтехосвіти та її відповідність вимогам ринку праці, а також — модернізувати інфраструктуру та обладнання у вибраних закладах освіти.