У грудні 2021 року громади-учасниці проєкту «Вогнеборці» з 10 областей України отримали першу поставку спецодягу на загальну суму понад 800 тис.грн., в тому числі спецкостюми, рукавички та підшоломники. В 2022 році в рамках проєкту очікується ще одне надходження спецодягу для Добровільних пожежних команд (ДПК)  

Із задоволенням ділимось першими відгуками від громад щодо отриманого спецодягу:  

Ставненська сільська рада (Закарпатська область) 

Локницька сільська рада (Рівненська область) 

Рубіжанська міська рада (Луганська область)

Городенківська міська рада (Івано-Франківська область)  

Робота в напрямку підтримки діяльності Добровільних пожежних команд активно просувається! На черзі – навчання добровольців на базі обласних навчальних осередків Державної Служби України з надзвичайних ситуацій, а також облаштування приміщень в громадах для розміщення ДПК.  

Знання є важливим чинником при реагуванні на надзвичайні події, так само, як і наявність засобів індивідуального захисту. Саме тому в проєкті  «Вогнеборці» ми поєднуємо навчальні елементи із матеріально-технічною підтримкою, а також наданням допомоги із розробки планувальної документації у сфері цивільного захисту та напрацюванням пропозицій із удосконалення законодавства на державному рівні. 

Проєкт «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні» реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми “U-LEAD з Європою” і співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща