Війна змінила життя українських дітей, їх буденні звички та інтереси. Саме тому підтримка безперебійної роботи молодіжних центрів є надзвичайно важливою у цей складний час.  

Фонд Міжнародної Солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк Господарства Крайового) та Європейською комісією продовжує доставляти гуманітарну допомогу до українських громад. В залежності від потреб, громади спрямовують отриману допомогу в пункти обігріву, об’єкти критичної інфраструктури чи забезпечують роботу комунальних підприємств.  

 Так нещодавно частина гуманітарної допомоги для Тернівської громади Дніпропетровської області та Золотоніської громади Черкаської області, а саме генератори, були спрямовані на забезпечення стабільної роботи міських молодіжних центрів. 

Розпочавши свою роботу у 2019 році, центр “АртПростір”  пропонує молоді велику кількість активностей та клубів.  Про це розповідає головна спеціалістка служби у справах дітей, сім’ї, молоді та спорту, м. Золотоноша Оксана Черв’якова: “З вівторка по суботу ми проводимо різні заходи для молоді. Це як мистецькі гуртки, на кшталт театрального гуртка, музичної кімнати чи клубу Docudays.ua, так і освітні – курси з історії України, англійський та журналістський клуби, психологічні тренінги. Щодня до нас приходить близько 30 дітей, переважно це підлітки від 13 до 17 років, але є і студентська молодь.”  

 Анжелла Тутова, директорка комунального закладу Тернівський міський молодіжний центр»: Молодіжний центр “InTern” з першого свого дня існування та до сьогодення, а це майже 4 роки, став одним із найулюбленіших та безпечніших місць зустрічі та спілкування тернівчан, місцем соціальної згуртованості. Він діяв і діє попри викликів, спричинених глобальною пандемією COVID-19 та війною, гостинно приймаючи у своїх стінах всіх представників та гостей громади. Три працівники Центру, понад 15 волонтерів та близько 30 постійних активних відвідувачів – це міцна та дружня сім’я. Ми усі різні, амбітні та дивовижні, вільні та сильні, ми – є Україна! 

 Продовження роботи з надання гуманітарної підтримки та розвитку українських громад, зокрема і молоді, попри виклики воєнного часу, є одним із завдань Фонду міжнародної солідарності   

#StandWithUkraine #BGK