Допомога від Фонду міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL) у партнерстві з BGK (Банк Господарства Крайового) та Європейською Комісією продовжує надходити до українських громад. 

Серед громад з різних куточків України, які отримують генератори та печі-буржуйки від європейських партнерів, є і Коростишівська. 

Внаслідок ворожих обстрілів критичної інфраструктури Житомирщини, обладнання для забезпечення безперебійної роботи аварійних бригад є вкрай необхідним для забезпечення водо- та електропостачання цивільного населення. 

Директор МКП “Водоканал” Віктор Снітко розповів: 

“Ремонт водопровідно-каналізаційних мереж відбувається “в польових умовах” (за відсутності централізованого електропостачання). Тому дані генератори значно спростять аварійно-відновлювальні роботи та пришвидшать постачання води до міста в разі виникнення пошкоджень.”

За словами Коростишівського міського голови Івана Кохана, інша частина допомоги буде спрямована на забезпечення підприємств критичної інфраструктури, створення мобільної бригади для промивання систем опалення в комунальних установах, облаштування протирадіаційних укриттів, забезпечення мешканців громади соціальними та адміністративними послугами.