Продовжуються інтенсивні консультації з регіональними органами влади та Міністерством освіти і науки України щодо розробки регіональних планів розвитку професійної освіти.

Робота над цими планами є одним із завдань Міжнародного фонду солідарності в рамках польського компоненту програми EU4Skills. Щодо інших завдань, за які відповідає Фонд у цій програмі, там також є значний прогрес. А ці завдання включають, серед іншого, таке:
– підтримка реформи системи фінансування професійної освіти;
– підвищення адекватності навчальної пропозиції шкіл відповідно до потреб ринку праці (наприклад, шляхом побудови системи моніторингу та прогнозування)
– започаткування послуг професійного консультування в українських школах (включаючи підготовку консультантів для роботи з учнями та студентами)

При реалізації заходів Фонд співпрацює з Міністерством освіти і науки України, органами влади в областях, навчальними закладами та іншими партнерами.

Також планується обмін досвідом між регіонами Польщі та України.

«EU4Skills» – це багаторічна програма, що фінансується ЄС та співфінансується Німеччиною, Фінляндією та Польщею. Її мета – модернізація професійної підготовки в Україні. Програма реалізується німецьким агентством розвитку GIZ у співпраці з установами країн, що співфінансують Програму.