У квітні цього року у Житомирській обласній лікарні запрацював надсучасний комп’ютерний томограф, який було закуплено Фондом міжнародної солідарності Республіки Польща у партнерстві з Польським банком розвитку (Банком Господарства Крайового) та за фінансування в рамках ініціативи Європейського Союзу.

Відкриття оновленого кабінету мультиспіральної комп’ютерної томографії стало кроком вперед для покращення процесу лікування пацієнтів та їх підготовки до операцій різного рівня складності у КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради. 

Передача сучасного комп’ютерного томографа є частиною екстреної допомоги для України, однією з завдань якої є покращення доступу до життєво необхідних медичних послуг. Загалом в рамках , з липня по листопад 2022 року 43 лікарні з Харківської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Одеської, Чернігівської, Сумської, Житомирської, Миколаївської, Київської області отримали 25 повністю обладнаних автомобілів швидкої допомоги, а також сотні дефібриляторів, апаратів штучного дихання, апаратів УЗД та ЕКГ.

Детальніше про переваги нового обладнання у нашому відеоролику 

Дякуємо партнерам за співпрацю!