У рамках Програми ЄС «EU4Skills» ми розробили новий програмний документ для запуску послуг професійної орієнтації та консультування. Він визначає цілі та методи надання послуг профорієнтації у всій освітній системі України. Запрошуємо до громадського обговорення проєкту концепції професійної орієнтації в новій українській школі.

24 грудня 2020 року розпочались громадські консультації щодо документу, які триватимуть до 25 січня 2021 року. В рамках програми EU4Skills ми підтримуватимемо Міністерство освіти і науки України у реалізації положень документу, зокрема, будемо допомагати у розробці підручників для вчителів та студентів, підготовці навчальних планів та підготовці вчителів і професійних радників.

Програма “EU4Skills: кращі навички для сучасної України”, що фінансується ЄС і державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією, має на меті підтримку впровадження реформи професійно-технічної освіти в Україні. Серед завдань Програми: підвищити ефективність реформи та покращити якість та привабливість профтехосвіти та її відповідність вимогам ринку праці, а також – модернізувати інфраструктуру та обладнання у вибраних закладах освіти. Програма “EU4Skills”, що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZGmbH та партнерами з країн, що фінансують Програму, працює на національному рівні та у 7 пілотних областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій.