10 червня 2021 року відбувся семінар «Практичний досвід впровадження методики CAF у Республіці Польща на центральному рівні». Головним спікером заходу став польський експерт у сфері управління якістю в публічному управлінні Республіки Польща Славомір Висоцький. «CAF – є виключно інструментом само оцінювання систем та інструментів управління, а не людей», – таким був головний посил виступу польського спеціаліста, яким він поділився з учасниками заходу.

Під час своєї презентації експерт розказав не тільки про успішні приклади використання моделі ефективності державних органів у Польщі, але й наголосив на пересторогах щодо об’єктивного оцінювання організаціями себе. Також пан Славомір закликав не зациклюватися на «сертифікації», а більше зосередитися на процесі покращення якості управління в організації.

Слухачами онлайн-заходу стали майже 100 представників міжрегіональних управлінь Національного агентства з питань державної служби (НАДС), Центрів надання адміністративних послуг та безпосередньо працівники НАДС. Метою заходу було ознайомлення учасників з практичним досвідом використання моделі CAF в Республіці Польща, оскільки цю методику будуть використовувати в Україні не тільки на центральному, а й на місцевому рівні – в територіальних громадах.

Проведений семінар підтвердив велику зацікавленість представників органів влади у спілкуванні зі спеціалістами з Польщі для перейняття їх досвіду. Саме в цьому напрямку і планується подальша співпраця між Представництвом, НАДС і Центром адаптації державної служби до стандартів ЄС.

Захід відбувся в рамках проєкту “Управління якістю через застосування Загальної схеми оцінки (CAF) у публічному секторі України» та був організований Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні спільно з НАДС та Центром адаптації державної служби до стандартів ЄС.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності і співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.