8 грудня 2020 року в Сновській ОТГ Чернігівської області відбулося відкриття «Простору активного довголіття» для людей похилого віку Сновщини. Цей проєкт став можливим завдяки підтримці Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні та наполегливій роботі та бажанню Сновської громади зробити простір для навчання та активного відпочинку для старших осіб та осіб з інвалідністю.

У результаті реалізації проєкту проведений ремонт частини приміщень будівлі колишної стоматологічної поліклініки, що належить громаді та не використовується;придбані спортивні тренажери, меблі, комп`ютерна техніка, мультимедійне обладнання. До виконання проєкту підключилися і міська влада, і громадські організації Сновщини. Зокрема, молодіжна ГО «Лампа» подарувала «Простору активного довголіття» лави для сидіння для тренажерної зали. На базі Простору вже проведена серія освітніх заходів для осіб похилого віку (ознайомчий захід, присвячений реалізацій проєкту, та тематичні заходи) та для працівників комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування» (щодо планування та реалізації роботи новоствореного простору).

Сновська ОТГ, як учасниця проєкту “Соціальні послуги в громадах – планування та реалізація”, отримала дофінансування на реалізацію свого проєкту в рамках “Фонду малих проєктів – Україна 2020” від Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні. Проєкт фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.