source

Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні розпочало реалізацію пілотного проєкту «Вдосконалення системи психологічної підтримки в громадах, що надають соціальні послуги ветеранам АТО/ООС». Метою проєкту є розробка пілотного механізму надання послуг психологічної допомоги ветеранам та їхнім сім’ям як частини системи соціальних послуг у територіальних громадах, а також закріплення цього механізму на центральному рівні для поширення його в інших регіонах.

У рамках проєкту 03 червня 2021 р. відбулася робоча зустріч команди Представництва з заступником Міністра у справах ветеранів Ігорем Безкаравайним та фахівцями Міністерства. На зустрічі команда Представництва представила план проєкту, який складається з трьох основних компонентів: цикл тренінгів для психологів 6 територіальних громад Чернігівської області, інтеграційно-едукаційні заходи в громадах та консультаційні заходи за участі фахівців Міністерства у справах ветеранів. Саме в рамках останнього компоненту передбачена співпраця  між Міністерством та Представництвом з метою доопрацювання механізму надання послуг психологічної допомоги, який буде розроблений спільно з громадами. Планується, що в подальшому його буде взято за основу нормативних документів, які регулюватимуть надання таких послуг у масштабах всієї країни.

Міністерство у справах ветеранів високо оцінило пілотний проєкт Представництва, зазначивши, що він є актуальним і важливим не тільки для громад, а й для  Міністерства. Сторони домовилися співпрацювати на засадах партнерства для спільної реалізації поставленої мети.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності і співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.