Відбулася серія онлайн-консультацій для Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики України за участі польських експертів. Українські фахівці ознайомилися з польським досвідом імплементаці та роботи Конвенції про захист дітей та співробітництво в галузі міждержавного усиновлення (Гаазької конвенції).

На консультації за участі експертів Міністерства сім’ї та соціальної політики Республіки Польща фахівці українського Міністерства розповіли про поступ України в справі імплементації Гаазької конвенції та ознайомилися з тим, як відбувався процем її імплементації в Польщі та які інші нормативно-правові акти регулюють питання закордонного усиновлення. На консультації з експертами з Католицького центру усиновлення у Варшаві українська команда дізналася про роль центру в міжнародних усиновленнях, здійснених відповідно до Конвенції про захист дітей, та співробітництво у галузі міжнародних усиновлення, про процедуру іноземного усиновлення, а також про практичний досвід Центру у цій сфері.

Консультації для Міністерства соціальної політики України Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні організувало в рамках проєкту “Консультативна підтримка реформи соціальної політики в Україні”, який реалізується з коштів програми “Польська допомога” Міністерства закордонних справ Республіки Польща.