Сосницька ОТГ Чернігвіської області презентувала безкоштовний громадський велопрокат для мешканців громади. Мета проєкту, реалізованого за підтримки Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні, – зробити соціальні послуги ближчими до отримувачів.

В адміністративному центрі громади немає громадського транспорту, натомість багато мешканців пересуваються велосипедами. Для жителів сільської місцевості є актуальним питання пересування по селищу Сосниця для вирішення, зокрема, і соціальних питань. Тож створення громадського прокату спростило пересування по громаді і наблизило соціальні послуги до людей. У результаті реалізації проєкту окрім придбання велосипедів для безкоштовного прокату також були встановлені велопарковками та веломайстерні разом із системою GPS-моніторингу та сонячними панелями для освітлення.

Сосницька ОТГ, як учасниця проєкту “Соціальні послуги в громадах – планування та реалізація”, отримала дофінансування на реалізацію свого проєкту в рамках “Фонду малих проєктів – Україна 2020” від Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні. Проєкт фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.