Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні розпочало реалізацію проєкту «Соціальні послуги: індивідуальна фасилітація для ефективного функціонування», в рамках якого 27 травня 2021 року відбувся перший вебінар для шести громад Чернігівської області. Особливістю цьогорічного проєкту стала можливість вибору учасниками тем для індивідуальних консультацій в залежності від їхніх потреб.

Темою першого вебінару, яку обрали всі громади-учасниці, стала «Підготовка громади до залучення інвестицій та управління інвестиціями на соціальні проєкти». Спікером заходу виступив експерт-консультант з інвестицій та економічного розвитку Володимир Проскурнін. Під час заходу пан Володимир розповів учасникам про такі важливі теми, як основи інвестування, зміст інвестиційного клімату та роль його соціальної складової для громад. Також слухачі вебінару дізналися про сучасні інструменти залучення інвестицій, технології фінансування соціальних проєктів та про ролі проєктного менеджменту і фандрейзингу в забезпеченні проєктів необхідними ресурсами.

Загалом до участі в проєкті «Соціальні послуги: індивідуальна фасилітація для ефективного функціонування» на основі поданих заявок були відібрані Коропська, Менська, Ніжинська, Остерська, Прилуцька та Сосницька громади. Цей проєкт є продовженням минулорічних проєктів, що були реалізовані Представництвом у цьому напрямку: «Соціальні послуги в ОТГ: підтримка реформи соціальної політики в Україні» та «Соціальні послуги в громадах – планування та реалізація». Він має на меті підвищення компетенції кадрів в територіальних громадах у наданні соціальних послуг. Для досягнення цієї мети планується провести серію індивідуальних онлайн-консультацій для представників відібраних громад з українськими та польськими експертами згідно з планами, розробленими відповідно до запитів кожної громади.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності і співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.