22-23 червня 2021 р. у м. Чернігів фахівці зі сфери соціальних послуг з шести територіальних громад взяли участь у навчальному семінарі, організованому Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні у рамках проєкту «Соціальні послуги: індивідуальна фасилітація для ефективного функціонування».

Захід відбувся за участі провідного експерта проєкту Мірослава Ольчака (Республіка Польща). Семінар був присвячений темам планування та бюджетування коштів на надання соціальних послуг, забезпечення ефективності, продуктивності та результативності, використанню кількісних показників для вимірювання ефективності роботи,  а також інтегрованому підходу до вирішення соціальних проблем. Тематика навчання відповідала потребам та запитам громад, учасники виконали багато практичних вправ та брали участь у жвавих дискусіях.

home

В подальшому на учасників проєкту очікує низка групових та індивідуальних консультацій з цих та суміжних тем і робота над доопрацюванням Планів надання і покращення соціальних послуг в громадах з точки зору бюджетування, підвищення ефективності та залучення додаткових ресурсів.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності і співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.