В рамках проєкту «Допомога біженцям в Україні» Волонтерське об’єднання архітекторів міжнародної фірми Сігеру Бан передала пічки для приготування їжі для мешканців Харківщини, чиї домівки постраждали внаслідок російської військової агресії. В якості першого кроку, японські партнери надіслали 20 дров’яних пічок, що з допомогою Фонду міжнародної солідарності передані в Харківську область громадській організації «Звичайні люди». 

Такі пічки є справжньою знахідкою із настанням холодів як для сімей, чиє житло зруйнували численні обстріли країни-агресора, так і для місцевих пунктів обігріву.

Іншим прикладом допомоги від компанії Сігеру Бана є обладнання притулків для українських біженців системами перегородок, що забезпечують більшу конфіденційність мешканців. Такі системи було встановлено в українських притулках для ВПО та країнах-сусідках, що надають прихисток українцям.

Зазвичай центри для біженців розміщують десятки чи сотні сімей, які вимушені тікати від жахіть війни. Аби зробити їх перебування більш комфортним та надати біженцям особистий простір, використовуються подібні паперові конструкції. Їх широко використовують у районах, що потерпають від стихійних лих, адже вони прості у користуванні та не шкодять довкіллю.

Гуманітарну допомогу придбано та передано Волонтерським обʼєднанням архітекторів (Voluntary Architect’s Network) міжнародної фірми Сігеру Бан (Shigeru Ban Architects) в рамках проєкту «Допомога біженцям в Україні» у співпраці з Фондом Mіжнародної Солідарності (Республіка Польща).