Цей проєкт спрямований на створення та апробацію моделі надання підтримки ветеранам, їх родинам та внутрішньо переміщеним особам на обласному, районному та місцевому рівнях. Планується відкриття чотирьох Центрів соціально-психологічної підтримки у Рівненській області впродовж 2023 року. Після успішної реалізації проєкту будуть розроблені рекомендації щодо інституалізації діяльності Центрів у Рівненській області та поширення досвіду проєкту на інші регіони України 

Першим етапом впровадження даного проєкту є створення Наглядової ради, до складу якої входять представники Міністерства у справах ветеранів України та Міністерства соціальної політики України, Рівненської обласної ради, Рівненської обласної військової адміністрації, Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни та Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні. Її роль полягає у сприянні створенню Центрів соціально-психологічної підтримки для жителів Рівненщини, які її потребують. 

2 березня відбулося перше засідання Наглядової ради, на якому був представлений план дій на 2023 рік та очікувані результати. Учасники затвердили склад та положення Наглядової ради, обговорили стратегічну мету проєкту та особливості співпраці з громадами Рівненської області.  

«Згідно з оголошеним планом дій проєкт є короткостроковим, але має перспективу стати довготривалим та продуманим процесом, сталою моделлю надання послуг людям, які постраждали від війни. Протягом останнього року ми працюємо в гуманітарному напрямку. Сподіваюся на те, що він з часом перетвориться у реалізацію проєктів з відбудови України. Ще для нас принципово важливо було не припиняти діяльність та співпрацю з розвитку, тому що вважаємо, що продовження активності в цій сфері  – це запорука успіху України у війні з агресором.» – зазначив під час засідання Павел Кост, керівник Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні. 

Після проведення обговорення кожен з членів Наглядової ради висловив свою готовність надавати підтримку в реалізації завдань проєкту та допомагати в запровадженні моделі організації психосоціальних послуг у громадах Рівненської області. 

 

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL) у партнерстві з BGK (Банк крайового господарства), Європейською Комісією та програмою “Підтримка демократії” Міністерства закордонних справ Республіка Польща.