Нещодавно КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради, яка обслуговує пацієнтів з усієї області, отримала сучасний комп’ютерний томограф. Це нове обладнання було закуплено Фондом міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL) у партнерстві з BGK (Банк Господарства Крайового) та за кошти Європейського Союзу.

Універсальний комп’ютерний томограф, вартістю близько 40 мільйонів гривень (приблизно 1 мільйон євро), допоможе забезпечити доступ українців до якісних медичних послуг та є частиною допомоги Європейського Союзу галузі охорони здоров’я України після безпідставного та незаконного військового вторгнення на її територію. Завдячуючи фінансуванню ЄС, лікарня також отримала дефібрилятор, апарат УЗД та мобільний апарат ШВЛ.

Томограф сприятиме своєчасному діагностуванню хворих на рак, серцево-судинні та судинно-мозкові захворювання, для яких вчасне виявлення хвороби може зіграти вирішальну роль. Персонал лікарні вже опановує спеціалізоване навчання, аби в подальшому використовувати всі можливості нового обладнання при діагностиці недуги, її лікуванні та в кінці кінців покращенні якості життя пацієнта.

                                Фото: Суспільне Житомир

 

Це підтверджує і головний лікар обласної лікарні Богдан Леськів:

«Ми надзвичайно вдячні нашим Європейським партнерам за увагу до потреб нашої лікарні. Впевнений, що даний томограф врятує сотні життів. Наразі всі етапи підготовки та встановлення обладнання завершені, а наші медсестри та лікарі пройшли відповідне навчання. Це означає, що відсьогодні процес лікування та підготовки наших пацієнтів до операцій різного рівня складності стане більш якісним та професійним.»

#StandWithUkraine