9 грудня розпочав свою роботу Відкритий простір “Кольорове життя”.  Простір був створений за підтримки Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні на базі Ніжинського територіального центру соціального обслуговування для людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Він включає кілька локацій – концертну, ігрову та спортивну.

Реалізація проєкту дасть можливість відвідувачам територіального центру переглядати фільми, вистави, організовувати концертні програми і фестивалі, майстер-класи та благодійні ярмарки і виставки творчих робіт, влаштовувати танцювальні вечори та займатися оздоровчою фізкультурою. До роботи над проєктом долучилися також відвідувачі центру – люди похилого віку, оскільки саме вони будуть основними відвідувачами відкритого простору. Разом із командою територіального центру вони створили план реалізації проєкту та висловили свої побажання щодо наповнення простору. Проєкт є особливо актуальним з огляду на карантинні обмеження – тепер у підопічних територіального центру є можливість брати участь в заходах на відкритому повітрі, що дозволить не випадати з соціального життя навіть під час пандемії.

“Життя красиве, коли кольорове”   – саме ці слова з пісні стали девізом всієї команди, яка працювала над проєктом, девізом нашої спільної роботи. Ми ставили за мету, створити комфортне середовище для людей, які активно долучаються до громадського життя, які діляться своїми талантами і розвивають їх, демонструючи всім, що поважний вік – це вік можливостей”  – підводить підсумки щодо реалізації проєкту директорка територіального центру Інеса Шаповалова.

Ніжинська ОТГ в рамках проєкту “Соціальні послуги в громадах – планування та реалізація”, отримала дофінансування на реалізацію свого проєкту в рамках “Фонду малих проєктів – Україна 2020” від Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні. Проєкт фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.