14 листопада в Клубі Кабінету Міністрів відбулася зустріч за участі керівництва Фонду міжнародної солідарності, представників Уряду Польщі та Віцепрем’єрки Ірини Верещук з нагоди вручення грошових сертифікатів і подарунків звільненим з полону жінкам та осиротілим дітям.

Програма підтримки Фонду Климентія Шептицького передбачає одноразову допомогу в розмірі близько 80 тис. гривень для жінок, звільнених з російського полону. Діти, які втратили через війну обох чи одного з батьків, – отримують щомісячну допомогу у розмірі майже 5 тис. гривень.

Відтак за 5 місяців діяльності Фонду імені блж. сщмч. Климентія Шептицького грошову допомогу вже отримали 143 жінки та 396 дітей.

Жінки, які повернулись з полону, окрім фінансової, мають можливість отримати також психологічну підтримку та взяти участь у відпочинково –реабілітаційній поїздці до Польщі.

Таким чином, Фонд Климентія Шептицького продовжує втілювати свою місію – допомагати жінкам та дітям, які найбільше постраждали від війни.

Під час заходу Голова Правління Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзєнцьоловський зазначив:

“Ми розуміємо, наскільки важливо в такий непростий час для України надавати допомогу тим, хто її потребує найбільше. Створення Фонду Климентія Шептицького – це приклад польсько-української співпраці та порозуміння. Блаженний священномученик Климентій Шептицький є патроном Фонду, тому що в цьому імені переплелися польська та українська історія. Він мав польське коріння, а в часи Другої світової війни рятував дітей в Україні. Це приклад служіння для всіх нас. Будемо й надалі намагатися робити все можливе, аби допомагати українському народові”. 

Серед представників Уряду Польщі на зустрічі були присутні віцеспікерка Сейму Республіки Польща Малґожата Ґосєвська, міністр – член Ради Міністрів Республіки Польща Міхал Дворчик, голова Канцелярії Президента Республіки Польща Войцех Колярські та інші високопосадовці.

Фонд імені блж. свщм. Климентія Шептицького створено з ініціативи Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Програма підтримки українських дітей та жінок, які постраждали внаслідок війни в Україні, реалізується Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні та фінансується Канцелярією Прем’єр-міністра Республіки Польща.