Solidarity Fund PL in Ukraine

Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні

Проєкт «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні» тривав протягом 2021-2023 років. Він був спрямований на підтримку системи цивільного захисту населення в громадах України і реалізовувався Фондом міжнародної солідарності у рамках програми «U-LEAD з Європою» і співфінансувався програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

В рамках проєкту 16 територіальних громад з 9 областей України України отримали як матеріально-технічну, так і навчально-методичну допомогу з вдосконалення системи цивільного захисту. А завдяки експертам проєкту вдалося оптимізувати нормативно-правові акти України, що регламентують діяльність добровільних пожежних команд (далі ДПК) на рівні держави.

Проєкт сприяв формуванню ДПК, допомагав громадам в розробці планів реагування на надзвичайні ситуації та організовував навчальні візити представників громад і Головних управлінь ДСНС України у відповідних областях до Польщі для вивчення польського досвіду.

Три роки поспіль команда проєкту працювала над створенням сприятливого середовища в громадах для вдосконалення місцевої системи цивільного захисту та функціонування ДПК, зокрема готуючи громади і безпосередньо добровольців до самостійної підтримки повноцінної діяльності таких формувань. За цей період нам вдалося розповсюдити в громадах України найкращі практики, в т. ч. європейські.

Серед ключових результатів проєкту:

Але найбільша цінність в тому, що попри закінчення проєкту, громади продовжують підтримувати добровільний пожежний рух на місцевому рівні, користуючись набутими знаннями про свої можливості та права, а також про найкращі світові практики.

Це не повний список досягнень: детальніше про діяльність в рамках проєкту можна дізнатися з новин нижче, а про добровільний пожежний рух – на сайті www.vognebortsi.in.ua.

1
2
3
4
6
7

Новини проєкту

Перейти до вмісту