24 серпня з Польщі до Києва прибув «Конвой Солідарності» – гуманітарний конвой для надання допомоги у боротьбі з COVID-19. Двадцять одна вантажівка доправила через кордон апарати ШВЛ, кисневі концентратори, кардіомонітори та інше медичне обладнання, яке у разі спалаху хвороби допоможе врятувати життя сотням українців. Також українська сторона отримала 1 500 000 напівмасок FFP2, одноразові рукавички, дезінфікуючі рідини у великій кількості.

Більше 4 млн. євро – така сукупна вартість товарів, які Президент Республіки Польща Анджей Дуда передав на руки міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка. Конвой організовано у відповідь на запит Місії України при НАТО. Оператором «Конвою Солідарності» був Фонд міжнародної солідарності у співпраці з Державним агентством стратегічних резервів Республіки Польща, Урядовим центром безпеки та Польською Поштою.

Польща послідовно підтримує Україну у скрутний час. У 2020 році до Києва прибув перший гуманітарний конвой з РП загальною вагою 130 тонн. Це були маски та інші засоби індивідуального захисту для українських лікарень. Крім того, минулого року Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні передало українським партнерам товарів необхідних для боротьби з Covid-19 на загальну суму близько 3,2 млн гривень.