Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні (SFPL UA) закупило медичне обладнання на потреби Центру легеневого здоров’я у Львові. Це найбільша в Західній Україні клініка, що спеціалізується на лікуванні захворювань легень. Обладнання – три медичні аспіратори італійського виробництва – допоможе у процесі лікування хворих на COVID-19.

Аспіратори було передано Центру 24 квітня 2020 року Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Елізою Дзвонкєвіч. Ідея підтримки львівської лікарні виникла в результаті діалогу Генерального Консульства РП у Львові та Львівської ОДА, а SFPL UA оперативно відреагував на озвучені потреби. Під час передачі обладнання були присутні Генеральний Консул РП у Львові Еліза Дзвонкєвіч, Голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький і головний лікар лікарні Любомир Рак.

Solidarity Fund PL in Ukraine планує протягом найближчих тижнів продовжувати підтримку медичних закладів у Львові та у інших областях України. Загальна вартість підтримки становитиме 0,5 млн. польських злотих (близько 3 мільйони гривень).

Підтримка надається за рахунок коштів прогами «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.