Відбуваються засідання Робочих груп з розробки регіональних планів розвитку системи професійної підготовки.  Експерти FSM надають підтримку регіональним органам влади у розробці таких планів  у рамках реалізації польського компоненту Програми EU4Skills. 9 липня відбулась перша  зустріч Робочої групи Рівненської області.

Подібні зустрічі  заплановані  у Львові, Чернівцях, Вінниці, Полтаві, Миколаєві та Запоріжжі. Одночасно експерти FSM проводять дослідження ринку праці в цих областях – як складову частину створюваної системи прогнозування потреб ринку у спеціалістах та кваліфікованих працівниках.  В червні спільно з Міністерством освіти і науки України  на основі програм, що реалізуються в Польщі, було також розроблено  проєкти нових освітніх стандартів, які запроваджують професійну орієнтацію в школах.

Програма “EU4Skills: кращі навички для сучасної України”, що фінансується ЄС і державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією, має на меті підтримку впровадження реформи професійно-технічної освіти в Україні. Серед завдань Програми:  підвищити ефективність реформи та покращити якість та привабливість профтехосвіти та її відповідність вимогам ринку праці, а також – модернізувати інфраструктуру та обладнання у вибраних закладах освіти. Програма “EU4Skills”, що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та партнерами з країн, що фінансують Програму, працює на національному рівні та у 7 пілотних областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій.