14-15 червня у Чернігові відбувся навчально-ознайомчий тренінг проєкту «Вдосконалення системи психологічної підтримки в громадах, що надають соціальні послуги ветеранам АТО/ООС». Під час заходу Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні підписало меморандуми про співпрацю з 5 громадами Чернігівської області, а психологи громад пройшли ознайомче навчання з принципів підтримки психічного здоров’я та психосоціального супроводу для ветеранів.

У тренінгу взяли участь представники Деснянської, Менської, Ніжинської, Сосницької та Остерської територіальних громад – психологи, що працюватимуть в громадах з ветеранами АТО/ООС та їхніми сім’ями, та фахівці зі сфери надання соціальних послуг, що працюватимуть над створенням та покращенням системи надання соціальних послуг, зокрема і послуги психологічної реабілітації ветеранам. Захід провели провідна експертка проєкту Анастасія Ярошенко (Центр психосоціальної адаптації м. Щастя), психологиня-тренерка Олена Трегубенко (Veteran Hub м. Дніпро) та практична психологиня Сніжана Крижба (КНП «Госпіталь ветеранів війни» м. Житомир). Також у заході взяла участь головна спеціалістка відділу Міністерства у справах ветеранів у Чернігівській області Ірина Труш.

Зустріч розпочалася зі знайомства з громадами та підписання меморандумів про співпрацю із головами громад або їхніми представниками. Учасники наголосили на актуальності та важливості такого проєкту для громад, в яких є значна кількість ветеранів АТО/ООС. Під час тренінгу учасники отримали не тільки  теоретичне розуміння принципів підтримки психічного здоров’я  для ветеранів АТО/ООС, але і мали можливість  відпрацювати практичні вправи, які будуть корисними в їхній роботі, а також обмінятися досвідом та поділитися проблемами з колегами. Навчальна програма була дуже інтенсивної та цікавою для учасників, а всі обговорення та практичні завдання супроводжувалися активністю та надзвичайною емоційною залученістю. Як самі учасники, так і тренерки високо оцінили спільну роботу та перебіг тренінгу.

Наступним етапом проєкту буде проведення серії вебінарів зі спеціалізованих тем для психологів та ширшої тематики, що не потребує спеціалізованої підготовки – спільно для психологів та фахівців зі соціальної сфери.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності і співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

 

 

 

you can try this out