18 червня в стінах Національної служби з питань державної служби (НАДС) відбулася робоча зустріч координатора проекту «Управління якістю через застосування Загальної схеми оцінки (CAF) у публічному секторі України» Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні Романа Шевчуна з директоркою Центру державної служби до стандартів ЄС Юлією Лихач. Метою зустрічі було обговорення детального плану дій щодо застосування CAF для підвищення ефективності та якості управління в органах місцевого самоврядування в Україні.

Учасники зустрічі обговорили план розробки Методичних рекомендацій щодо застосування CAF у місцевому самоврядуванні та домовились організувати робочу групу з розробки даної Методології. Окрім цього пан Роман та пані Юлія домовились про організацію восени 2021 р. низки навчальних семінарів для ознайомленням представників міжрегіональних управлінь НАДС та ЦНАПів з польським досвідом управління якістю. Зокрема, під час зустрічі, обговорили можливість Представництва бути співорганізатором щорічного Рішельє-Форуму, де питанню CAF буде присвячена окрема панельна дискусія.

Реалізація обговорених конкретних кроків стане підґрунтям для реалізації стратегічних планів Представництва щодо застосування CAF на місцевому рівні.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності і співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.