Географія громад, які делегували своїх посадовців до конкурсного відбору на участь в 7-тижневому стажуванні в польських ґмінах, наступна: Вінницька -2, Волинська – 6, Дніпропетровська – 6, Житомирська -7, Закарпатська – 1, Запорізька – 3, Івано-Ф – 5, Київська – 2, Кіровоградська – 1, Луганська – 3, Львівська – 6, Миколаївська – 6, Одеська – 4, Полтавська – 1, Рівненська – 6, Сумська – 4, Тернопільська – 7, Харківська – 12, Херсонська – 5, Хмельницька – 6, Черкаська – 6, Чернівецька – 3, Чернігівська – 3.

“Ми щиро дякуємо за активну участь всім цьогорічним заявникам. Приймальна комісія зараз опрацьовує всі отримані заявки та визначає осіб для участі в індивідуальній співбесіді. Співбесіди проведемо до кінця квітня. За їх результатами буде обрано 35 осіб. Всі вони пройдуть впродовж травня-червня курс польської мови та тематичні вебінари. По завершенню підготовчих заходів ми проведемо іспити і тестування. На основі рейтингу кандидатів буде відібрано 25 осіб, які візьмуть участь в Програмі стажування. Місце стажування буде попередньо узгоджено з кандидатом, як і індивідуальний план його стажування. Всі деталі конкурсного відбору та умови стажування прописані в Положенні про Програму стажування за цим посиланням ” – Павел Алєксандровіч, координатор Програми стажувань “Добре самоврядування”.

Метою Програми стажування є посилення функціонування українських органів місцевого самоврядування, як ключових суб’єктів розбудови незалежності держави та суспільства, а також важливих учасників у процесах відбудови України та підготовки до вступу до ЄС.

Проєкт співфінансується Програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польщі та впроваджується спільно з Програмою “U-LEAD з Європою.”