Під час літніх канікул українські школярі відпочивають, але ми продовжуємо працювати над тим, щоб діти знали, ким вони хочуть стати після закінчення школи. Команда Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні, в рамках програми EU4Skills, цього тижня надіслала 4000 наборів посібників. Кожен набір складається з трьох тематичних посібників: «Досліджуємо воду і водний світ», «Космічні професії» та «Цифрові й «айтішні» професії». Всі вони можуть бути використані, як в рамках викладання інтегрованого курсу НУШ “Я досліджую світ”  для учнів початкової школи, так для занять зі школярами 5-6 класів. 

Нагадаємо, що у 2021-2022 роках школи вже отримали набори з посібників, розроблені експертами Фонду міжнародної солідарності: «Професії, що оберігають і рятують», «Будівельні професії», «Інженерні професії», «Доглядаємо за тваринами», «Кухарська справа», «Мандрівні професії»  та «Працюємо з природою». Також пишуться «Антарктичні професії». Команда експертів EU4Skills  невпинно працює над інтеграцією у навчальний процес 11 створених посібників. Ними успішно користувалися 10 тисяч українських дітей   в навчальному році, який  завершується. Посібники за різними групами професій можна переглянути за цим посиланням 

 Для закладів професійної (професійно-технічної) освіти розроблений профорієнтаційний посібник «Пропозиції сценаріїв профорієнтаційних занять». Його вже теж надіслано 600 українським професійно-технічним закладам.   

 Програма EU4Skills фінансується ЄС і державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією, має на меті підтримку впровадження реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програма імплементується GIZ та іншими установами країн-партнерів в рамках спів-фінансування.