Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі, Головний грант-адміністратор Фонду міжнародної солідарності Адам Зауер, начальник Львівської ОВА Максим Козицький, мер Львова Андрій Садовий ознайомились з роботою модульного містечка та поспілкувались з його мешканцями. 

Модульне двоповерхове містечко на 1500 мешканців побудували за підтримки Великої Британії та Польщі в рамках програми «Під безпечним дахом». Зараз тут проживає 700 переселенців, більшість з них – жінки із дітьми з Донецької, Луганської та Харківської областей. Поселення сюди триває. Тут все є для їх  комфортного проживання: кухня, дитячі кімнати, душові та санвузли.  

“У 21 столітті, в центрі Європи, на землі з важкою історією минулого століття, не повинно бути потреби будувати будиночки для переселенців в європейській країні. Як могла Росія, яка повинна пам’ятати історію, дозволити собі зло агресії проти свого сусіда? Оскільки добро завжди перемагає зло, і ми разом переможемо. Наш Фонд називається “Фонд міжнародної солідарності. Солідарність не залежить від кордонів і проявляється в гідності та добрі для людей. Я сподіваюся, що це містечко не буде потрібне. Ці будиночки стануть в нагоді на будівельних майданчиках  при відбудові України, особливо в чудових містах Херсонщини, Харківщини, Донеччини, Луганщини та Криму, звідки ви сюди приїхали. Бажаю всім повернутися до своїх рідних домівок і жити щасливо.” – звернувся до всіх мешканців Керівник українських програм Фонду міжнародної солідарності Адам Зауер. 

“Вторгнення Росії призвело до того, що мільйони українців були змушені залишити свої домівки. Я дуже рада, що Британія і Польща працюють разом для забезпечення тимчасовим житлом переміщених людей. Міжнародна спільнота об’єднується у нашій спільній рішучості підтримувати хоробрий народ України стільки, скільки потрібно”, – зазначила Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. 

“Для нас велика честь, що цей проєкт з побудови модульних містечок, який почався у квітні минулого року у Львові, зараз відображає єдність міжнародної спільноти навколо України – жертви російської злочинної агресії. Я радий, що сім’ї знайшли тут прихисток. Бажаю, щоб ці містечка з одного боку об’єднали українців, які тут з різних регіонів України, а з іншого боку – нам усім би хотілось, щоб вони залишились пустими якнайшвидше і ви могли повернутись до своїх домівок, а ми змогли відбудувати ваше справжнє життя у безпечній, мирній і переможній Україні”, – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі. 

“Британія і Польща – це дві країни, які з першого дня війни допомагають нам усім, чим можуть. Дякую за підтримку і за цей проєкт зі спорудження будиночків. Це проєкт величезної людяності, чуйності та добрих сердець. Ми з великою вдячністю приймаємо вашу допомогу та віримо, що після перемоги України будемо втілювати спільні проєкти – зі створення нових робочих місць, житла для постійного проживання, можливостей для повернення тих українців, які були вимушені покинути державу. Разом – усе зможемо”, – зазначив очільник Львівської області Максим Козицький. 

Проєкт, реалізований Фондом міжнародної солідарності в рамках польсько-британської програми “Під безпечним дахом”, що фінансується Великою Британією.