Членами Наглядової ради є представники Міністерства у справах ветеранів України, Міністерства соціальної політики України,  Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні, Рівненської обласної ради, Рівненської обласної військової адміністрації та Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни. 

Під час зустрічі учасники обговорили результати роботи впродовж перших трьох місяців діяльності проєкту PRO_MentalHealth: чого вдалося досягти, які наступні кроки та додаткові можливі точки дотику між собою. Визначили те, над чим ще сфокусувати спільну роботу на найближчий час. 

 «Впродовж 2023 перед нами всіма амбітна мета: спільно розробити та впровадити модель надання психосоціальних послуг особам, які відчули на собі негативні наслідки війни. Це пілотний проєкт, який реалізується у Рівненській області та в рамках якого ми працюємо з громадами, обласною владою та Міністерствами. Перший етап вже успішно пройдено. Модель розроблена – переходимо до апробації. Вмотивовані представники 16 територіальних громад області, відібрані в межах конкурсного відбору для участі у районних координаційних групах Рівненщини, впродовж квітня-травня під час трьох семінарів-тренінгів разом з нашою командою експертів провели діагностику кожного району на предмет організації психосоціальних послуг та визначили громади, в яких буде створено 4 районні Центри психосоціальної підтримки. Рішення ці ґрунтувалися й на оцінці потреб, яку провели наші соціологи» – Тетяна Сірик, координаторка Проєкту «Психосоціальна підтримка  в Україні» 

«Минулого тижня відбулося кілька знакових подій. Перша подія – підписали Меморандум про співпрацю між Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні, Рівненським обласним госпіталем ветеранів війни, Дубенською, Здолбунівською, Сарненською і Володимирецькою територіальними громадами, погодили спільні наміри щодо створення районних Центрів психосоціальної підтримки.  Друга подія –  офіційно передали 4 автомобілі на користь Центрів, на них фахівці будуть здійснювати виїзди у громади відповідного району та надавати соціально-психологічні послуги мобільно. Також під час заходу ми провели експрес-опитування представників громад щодо їх потреб для того, щоб самостійно створити такі послуги. Результати наступні: найбільша потреба – у навчанні наявних у громаді фахівців, пошук кадрів і їх експертно-консультативна підтримка. Це ми будемо брати до уваги при формуванні подальших планів співпраці на 2024 рік.» –  Моніка Олув, керівниця місії Фонду міжнародної солідарності у Львові, керівниця соціальних програм. 

Стосовно навчання з підвищення кваліфікації лікарів (WIM) поінформувала учасників Домініка Свєжевська, керівник Відділу організації професійного розвитку центру післядипломної освіти Військового медичного інституту у Варшаві (WIM). 

Про актуальні програми психосоціальної підтримки для українських громад  розповіли Олена Кульчицька, радник Міністра соціальної політики України, та Тетяна Калита, заступник Міністра у справах ветеранів України. 

Про варіанти і можливості розвитку напрямів психосоціальної допомоги жителям Рівненської області, які співзвучні із майбутньою діяльністю Центрів психосоціальної підтримки, поділилися Сергій Подолін, перший заступник начальника Рівненської обласної військової адміністрації, Віталій Ундір, заступник голови Рівненської обласної ради, та Андрій Бурачик, начальник Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни. 

Підсумовуючи Павел Кост, керівник Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні зазначив: «З приводу проблематики психосоціальної підтримки українців, які постраждали внаслідок війни. Дискусія показала, що відчувається прагнення детального обговорення про нашу модель, яку ми спільними зусиллями почали тестувати у Рівненській області. Нам потрібно на наступному засіданні Наглядової ради більше зосередитися на ключових елементах функціонування цієї системи надання підтримки громадянам.  Вкрай важлива синергія між тими активностями, які  ми з вами впроваджуємо. Нам потрібно звернути увагу  на поєднання тих речей, які вдаються нашим колегам, таким чином подвоювати чи потроювати силу цих результатів, які вдається досягати нам і нашим партнерам. Впевнений в тому, що на наступному засіданні наприкінці серпня ми матимемо більше конкретної інформації та готових рішень, станемо на крок ближче до створення  моделі надання психосоціальної підтримки в громадах.» 

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL) у партнерстві з BGK (Банк крайового господарства), ЄвропейськоюКомісією та програмою “Підтримка демократії” Міністерства закордонних справ Республіки Польща