Днями у Чернігові відбувся другий семінар з циклу тренінгів “Вдосконалення системи управління соціальними послугами в ОТГ” в рамках проєкту “Соціальні послуги в громадах – підтримка реформи соціальної політики в Україні”.

На другому семінарі учасники з 15 громад Чернігівської області здійснювали аналіз та прогнозування потреб у послугах соціальної допомоги в ОТГ під керівництвом польського експерта проекту Мірослава Ольчака. Також ОТГ дізналися від Катажини Ростек, керівниці Центру соціальних послуг ґміни Тлущ, про польський досвід надання соціальних послуг на рівні ґміни, зокрема про роботу Клубу соціальної інтеграції, соціального кооперативу “Користь”, Університету третього віку, а також про роботу Центральної програми статистики, що слугує для збору даних і звітності.

 

Учасники семінару також мали можливість дізнатися про Фонд малих проєктів від Фонду міжнародної солідарності. Моніка Олув, координаторка проєкту у Варшаві, розповіла про можливості цьогорічного етапу Фонду та вимоги до проєктних заявок, а Анастасія Чорногорська, координаторка проєкту в Україні, розказала про основні складові проєктної діяльності, загальні вимоги до підготовки неприбуткових проєктів та основи управління проєктом у соціальній сфері.

 

Проєкт співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ РП.