Вчора Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий на засіданні Верховної Ради заявив: “Одним із пріоритетів ми будемо ставити перед собою розвиток професійно-технічної освіти, розвиток професійних коледжів. Наше завдання – до 50% молоді направити у професійну освіту, дати їм хорошу якісну професію.”  

Фонд міжнародної солідарності (SF PL) в рамках програми  EU4Skills продовжить допомагати українським партнерам модернізувати зміст професійної освіти.  

“Все, що ми зараз робимо,  дійсно важливо для тих дітей, які  будуть розбудовувати нашу країну. І ми маємо робити все, аби їм це вдалося. Вже маємо багато успішних практик від вчителів, які впроваджують профорієнтаційний курс «Я досліджую світ професій».  Цього тижня ми презентували цей досвід педагогам із 44 українських шкіл, які долучені до експерименту. Наші матеріали дозволяють вчителям самостійно реалізовувати свої ідеї  та креативно підходити до роботи з дітьми. Успішні кейси мотивують нашу команду рухатися вперед і поширювати досвід.”  Алевтина Седоченко, експертка програми EU4Skills,   

Яскравим прикладом є загальноосвітня школа №4 у Чернівцях з 140-річною історією, яка використовує різноманітні можливості та інструменти для вдосконалення процесу навчання.   Вчителі працюють над тим, щоб допомогти учням знайти своє покликання у житті, використовуючи профорієнтаційні посібники від програми EU4Skills. Це дозволяє школярам зрозуміти світ професій та розвивати свою індивідуальність і креативність.   

Ознайомитися з кращими практиками ви можете за посиланням. 

Програма EU4Skills фінансується ЄС і державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією, має на меті підтримку впровадження реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програма імплементується GIZ та іншими установами країн-партнерів в рамках спів-фінансування.