Минулого четверга, грант-адміністратор напрямку цивільний захист Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні Максим Плахотнік та експертка проєктів цього напрямку, Аґнєшка Пясецька взяли участь у Безпековому Форумі для громад “Створення ефективної системи управління безпекою. Розвиток добровільного пожежного руху в громадах”.  

Спираючись на багаторічний досвід Фонду реалізації проєктів цивільного захисту,  представники Фонду презентували бачення реформи цивільного захисту в Україні з точки зору міжнародних стандартів, а також ознайомили учасників з напрямками їх поточної діяльності та майбутніми планами.  

Зокрема йдеться про проєкт «Вогнеборці. Посилення стійкості українських громад через місцеві добровільні організації цивільного захисту», який розпочнеться з вересня 2023 року і буде реалізований за фінансової підтримки Програми польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США в рамках 10-го раунду програми «Development Cooperation Partnership Program”.  

Громади дізналися про наукові принципи, міжнародні договори у сфері цивільного захисту та спрощений підхід до управління ризиками, який розробляється та тестується експертами Фонду на базі декількох громад-учасниць проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні».  

Також експертка проєктів Фонду з цивільного захисту поділилася з громадами напрацьованою базою знань проєкту «Вогнеборці» (www.vognebortsi.in.ua ). 

Форум був організований Всеукраїнською асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» на базі Платформи “Безпека: Правопорядок”, за підтримки Програми USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE).