Анджей Пайор, тренер і консультант з багаторічним досвідом роботи урядових і місцевих проєктах в Польщі, а також у проєктах Європейського Союзу представив методику PM² 35 представниками українських громад. Ця методика призначена для всіх інституцій ЄС, держав членів, підрядників і громадян ЄС, і може бути застосована у різних проєктах і галузях. PM² є гнучкою та може бути використана для проєктів будь-якого розміру, адаптуючись до потреб організації. Цю методику вже успішно використовують Європейська комісія, Європейський банк реконструкції та розвитку, органи місцевого самоврядування та державні органи влади в країнах ЄС, а також компанії та підприємства з усього світу.
Анджей Пайор під час третього вебінару ознайомив учасників з життєвими циклами проєктів, детально розглянувши кожен етап їх підготовки та реалізації. Українські посадовці отримали практичні навички у формуванні структури проєкту, складанні карт і матриць зацікавлених сторін та розгляді створення реєстру ризиків. Через аналіз PESTLE вони також зрозуміли, як зовнішнє середовище може впливати на проєкт та досягнення його мети.
Після чотирьох годин плідної роботи учасників вебінару отримали новий досвід розробки проєктних заявок, які базуються на ретельному плануванні проєкту та оцінці його політичної, економічної, соціальної, технологічної та правової ефективності, а також врахуванні впливу на довкілля. Зараз 35 українських громад, чиї представники пройшли це навчання, мають унікальну можливість мати у своїй команді кваліфікованих спеціалістів, які зможуть якісно підготувати заявки до міжнародних фінансових та донорських організацій.
Програма стажувань «Добре самоврядування» співфінансується Програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польщі та впроваджується спільно з Програмою «U-LEAD з Європою.»