У травні в рамках проєкту «Підтримка процесу децентралізації: розвиток компетенцій об’єднаних територіальних громад у сфері надання соціальних послуг» відбулись навчальні семінари для представників об’єднаних територіальних громад з Житомирської, Вінницької та Черкаської областей. Учасники проєкту зустрілися з керівниками центрів соціальної допомоги з Польщі, які поділилися з ними своїм більш ніж 20-річним досвідом праці у сфері соціального захисту.

Цикл зустрічей з польськими колегами Катажиною Ростек та Кшиштофом Беймертом пройшов  в рамках першого компоненту проєкту – Навчальні семінари з управління наданням соціальних послуг, реалізація якого розпочалась ще у серпні 2020 року і поступово завершується. Раніше в ході навчань учасники провели самооцінювання, завдяки якому змогли визначити як сильні, так і слабкі сторони у сфері надання соціальних послуг у територіальних громадах та навчились писати проєктні заявки.

Загалом відбулось по чотири зустрічі для представників громад із кожної області. На перших двох зустрічах польські експерти презентували практичні аспекти організації соціальної сфери в органах місцевого самоврядування на прикладі ґмін Тлущ та Серадз. А дві наступні зустрічі відбулися у форматі діалогу про організацію соціальної сфери. Слухачів семінарів найбільше цікавили теми: партнерство у наданні соціальних послуг, співпраця з громадськими організаціями, управління персоналом, підвищення кваліфікації працівників, аналіз та моніторинг потреб у наданні соціальних послуг та інформація щодо впровадження нових послуг. Під час заходів вони отримали не тільки практичні знання від польських експертів та дізналися про нюанси у вибраних темах, але й самі презентували свої кращі практики колегам.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності і співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіка Польща та Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні.