Минулого року Фонд міжнародної солідарності у рамках програми EU4Skills ініціював та підготував 8 проєктів молодіжного обміну для Erasmus+. Це перші проєкти, які включають в обмін українські заклади професійно-технічної освіти в історії програми Erasmus. Проєкти реалізуються спільно польськими та українськими партнерами.

Сьогодні хочемо вам розповісти про один з таких проєктів. Проєкт має назву “Давайте знайомитися з кухнею в прямому і переносному сенсі” і популяризує кухарські навички.

В рамках цього проєкту 10 студентів кулінарної школи зі Львова приїхали у Сосновець Сілезького воєводства (Республіка Польща). Тут вони разом з трьома своїми викладачами,  десятьма вихованцями і  чотирма вчителями двох  польських професійних шкіл працюють над створенням спільної кулінарної книги з новаторськими польсько-українськими рецептами. Щодня живе спілкування між майбутніми шеф-кухарями, спільні кулінарні презентації  та детальні майстер-класи з приготування страв – це незабутній досвід для молоді. Бо цей проєкт не лише про обмін рецептами, практичне вивчення традиційних страв двох наших країн, а й про створення автентичних зв’язків між українськими та польськими студентами, про зміцнення компетенцій їх викладачів.

Продовжуємо працювати над розвитком української професійно-технічної освіти.

Програма EU4Skills фінансується ЄС і державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією, має на меті підтримку впровадження реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програма імплементується GIZ та іншими установами країн-партнерів в рамках спів-фінансування.