9 жовтня цього року відбулася партнерська зустріч, яка розпочала  реалізацію нового важливого проєкту  Фонду міжнародної солідарності, який реалізується у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).   

 Метою проєкту є зміна реєстру професій в Україні та приведення його у відповідність до міжнародного стандарту ISCO 08.  

 Попри свій технічний характер, цей проєкт має принципове значення для процесу економічної інтеграції України в ЄС. Адже запланований перегляд класифікатора професій є важливим елементом гармонізації у сфері взаємного визнання кваліфікацій, а також покликаний забезпечити порівнянність української та європейської систем.  

 Паралельно, у діалозі з роботодавцями, оновлюватиметься сам реєстр та описи професій – для кращого відображення ситуації на ринку праці. Це важливо і для роботодавців, і для працівників. Реєстр також є основою для інших, суміжних систем: національної рамки кваліфікацій, для розробки освітніх стандартів і навчальних програм за професіями, для державної статистики та моніторингу ринку праці.   

 У зустрічі взяли участь представники Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки, Національного агентства кваліфікацій, Міністерства молоді та спорту, Федерації роботодавців України, організацій роботодавців, а також ЄБРР та Європейського фонду освіти. Усі партнери підкреслили важливість проведеної роботи та готовність до подальшої співпраці. Починаємо!