Команда Фонду міжнародної солідарності розпочала цикл семінарів “Вдосконалення системи управління соціальними послугами в ОТГ” в рамках проєкту “Соціальні послуги в громадах – підтримка реформи соціальної політики в Україні”.

У проєкті беруть участь 16 ОТГ з Чернігівської області. Метою першого семінару з циклу є самооцінка потенціалу громад щодо потенціалу надання послуг у соціальній сфері за методикою матриці самооцінки Common Assessment Framework, яку ОТГ здійснювали під керівництвом польського експерта проєкту Мірослава Ольчака.

Також у семінарі взяла участь Вікторія Галайдюк, державний експерт Директорату соціальних послуг та інтеграції Міністерство соціальної політики України. Вона розповіла про зміни, впроваджені у новій редакції Закону “Про соціальні послуги”, а її виступ супроводжувався численними питаннями від учасників та дискусіями. За допомогою матриці оцінки учасникам вдалося зрозуміти, які сильні та слабкі сторони сфери соціальних послуг у їхніх громадах, який потенціал для розвитку, яких результатів вже вдалося досягнути, а над чим ще слід працювати.

Українським партнером проєкту стала Асоціація об’єднаних територіальних громад. Проєкт співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ РП.