Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні розпочало реалізацію нового проєкту «Соціальні послуги: індивідуальна фасилітація для ефективного функціонування». В рамках його впровадження 27 травня відбувся перший вебінар для представників шести громад Чернігівської області.

Варто відзначити, що особливістю цьогорічного проєкту стала можливість вибору учасниками тем для індивідуальних консультацій в залежності від їхніх потреб.

Темою першого заходу, яку обрали усі громади-учасниці, стала «Підготовка громади до залучення інвестицій та управління інвестиціями на соціальні проєкти». Спікером виступив експерт-консультант з інвестицій та економічного розвитку Володимир Проскурнін.

На заході учасники дізналися про основи інвестування, зміст інвестиційного клімату та роль його соціальної складової для громад. А також отримали знання про сучасні інструменти залучення інвестицій, технології фінансування соціальних проєктів та ролі проєктного менеджменту і фандрейзингу в забезпеченні проєктів необхідними ресурсами.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності і співфінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ РП.