Минулого тижня в рамках проєкту «Підтримка децентралізації: підвищення компетенцій територіальних громад у сфері соціальних послуг» відбулися онлайн зустрічі для учасників проєкту.

Метою даних зустрічей було знайомство представників громад Черкаської, Житомирської та Вінницької областей з командою Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні, етапами проєкту, а також методологією та підходами в роботі, які будуть використані для досягнення якомога кращих результатів.

Наразі кількість українців, що потребують надання якісних соціальних послуг стрімко зростає. Зокрема й через це, громади потребують застосування нових підходів та міжнародних практик для переформатування соціальної сфери у громадах.

Це також підтвердила представниця Білозірської громади Ірина Грищенко. Пані Ірина зазначила, що розвиток соціальної сфери має велике значення для територіальних громад. Зокрема, реформування підходів планування та створення багаторічних планів вирішення соціальних проблем, а саме таку амбітну ціль має наш проєкт.

Проєкт реалізовується за фінансової підтримки Програми польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США в рамках 10-го раунду програми «Development Cooperation Partnership Program.