Цього тижня відбувається візит представників Міністерства соціальної політики України до Польщі в рамках проекту «Соціальні послуги в громадах – підтримка реформи соціальної політики в Україні».

У рамках візиту керівники директоратів та департаментів Міністерства та заступниця міністра з питань європейської інтеграції познайомилися із системою соціальних послуг в Польщі на центральному рівні та на рівнях місцевого самоврядування. В рамках візиту його учасники вже зустрілися з представниками Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики Республіки Польща, представниками Департаменту охорони здоров’я, сім’ї та соціальної політики Воєводського управління м. Лодзь, Регіонального центру соціальної політики м. Лодзь, а також відвідали Будинок соціальної допомоги в c. Віcньова Гура, Дім самодопомоги, що утримується Товариством друзів неповносправних осіб в м. Лодзь, та дитячий будинок сімейного типу, що підтримується Фондом допомоги дітям Happy Kids (м. Лодзь).

У другій половині візиту учасники глибше ознайомилися із наданням соціальних послуг на місцевому рівні, а саме – під час зустрічей в Міському центрі соціальної допомоги в м. Серадз, в Місько-гмінному центрі соціальної допомоги в с. Блашки, у Равсько-Більському соціальному підприємстві, а також дізналися про співпрацю уряду та місцевого самоврядування у форматі Спільної комісії під час зустрічі у Міністерстві внутрішніх справ та адміністрації РП. Учасники візиту не лише знайомилися з польським досвідом у сфері соціальної політики та соціальних послуг, а і ділилися власними напрацюваннями.

Проект «Соціальні послуги в громадах – підтримка реформи соціальної політики в Україні» фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.