Розглянемо в якості прикладу пілотний проєкт  «Психосоціальна підтримка в України» PRO_MentalHealth 

Всі чотири районні Центри психосоціальної підтримки, створені минулого року в рамках проєкту PRO_MentalHealth, вже демонструють свою інституційну стійкість.  

Так, партнерські громади, на базі яких створені Центри, передбачили в своїх бюджетах кошти на їх утримання впродовж 2024 року.  Місцева влада повірила у силу підтримки та розвитку. Продовжуються напрацювання варіантів міжмуніципальної співпраці та фінансування, оскільки завдання Центрів – охопити своїми послугами усі громади в межах району. 

Але на цьому зусилля щодо забезпечення сталості проєкту не завершилися. Вже є перша успішна історія на шляху залучення фінансових ресурсів з державного бюджету на утримання Рівненського районного центру психосоціальної підтримки. Наш партнер – Здолбунівська міська рада спільно з місцевою громадською організацією вибороли перемогу на загально національному відборі до пілотного проєкту Мінсоцполітики з формування життєстійкості. Це дозволить їм цьогоріч забезпечувати весь комплекс психосоціальної підтримки за державні кошти, а команда центру зможе вдосконалювати свої навички та підвищувати кваліфікацію на тренінгах від ВООЗ, ЮНІСЕФ та інших партнерів.  

Пишаємося нашою місією – разом з партнерами розвивати міцні та стійкі українські громади. 

Проєкт PRO_MentalHealth  реалізується Фондом міжнародної солідарності (SFPL) у партнерстві з BGK, Європейською Комісією та Програмою польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.