Хочемо подякувати всім партнерам та учасникам за понад 3 роки спільної роботи! Сподіваємось, що наша діяльність сприяла розвитку та реконструкції важливої для України та українців сфери – професійно-технічної освіти.

Підіб’ємо підсумки:

– Ми співпрацювали з Міністерством освіти і науки та регіональними органами влади. Провели понад 50 тренінгів та конференцій з різних тематик, створили ключові національні та регіональні програмні документи та законопроєкти. Розробили проєкти Erasmus+ та провели  4 навчальні візити до Польщі

– Допомогли побудувати інформаційну систему ринку праці для відповідного формування освітньої пропозиції. Разом з Державною службою зайнятості України провели чотири дослідження потреб роботодавців, в тому числі і після початку повномасштабної війни, та дослідження долі випускників.  Підготували та передали програмне забезпечення для дослідження та аналізу ринку праці ДСЗУ.

– Допомогли впровадити профорієнтацію в школах. Розробили освітні стандарти для початкової школи, підготували та надрукували 13 видів посібників (якими на сьогодні  скористувались 164 000 учнів) та поурочні плани для професійно-технічних навчальних закладів. Запустили портал kariera.in.ua, провели навчання для  майже 2 000 вчителів.

– Для підтримки навчального процесу  підготували 30 професійних курсів для онлайн-навчання та придбали  800 ноутбуків на суму близько 0,5 млн євро, які передали для використання навчальними закладами та студентами, які були змушені покинути свої домівки внаслідок війни.

Фонд міжнародної солідарності разом з партнерами та надалі підтримуватиме професійно-технічну освіту в Україні. Тож, дякуємо за досягнуті результати та сподіваємося на подальшу співпрацю!

Програма EU4Skills фінансується ЄС і державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією, має на меті підтримку впровадження реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програма імплементується GIZ та іншими установами країн-партнерів в рамках спів-фінансування.