Відбір даних послуг відбувався на основі проведеного онлайн опитування серед громад, які співпрацювали з Фондом міжнародної солідарності у період з 2018 по 2022 рік. Відтак, у опитуванні взяли участь громади з Вінницької, Житомирської, Чернігівської, Черкаської, Хмельницької, Кіровоградської, Миколаївської, Луганської та Дніпропетровської областей.

Громади мали обрати соціальну послугу, яка вже надається в громаді, проте якість якої вони варто було б покращити, а також соціальну послугу, яку вони хотіли б запровадити.

В якості соціальної послуги, яку варто було б покращити, громади обрали “015.0 Догляд”. Зокрема, йдеться про піклування та надання допомоги в самообслуговуванні особам, які частково або повністю втратили чи не набули здатностості до самообслуговування.

Нова соціальна послуга – “017.0 Соціальна реабілітація”, а саме йдеться про комплекс заходів з навчання, розвитку та підтримки соціально-побутових навичок, допомоги у забезпеченні технічними засобами реабілітації та опанування навичок користування ними. Соціальна реабілітація також включає психологічну підтримку, організацію дозвілля, арт-терапії; надання інформації з питань соціального захисту населення тощо.

Наступним етапом проєкту “Академія соціальних послуг”, який фінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, є онлайн навчання для учасників проєкту за двома обраними напрямками.

Більше про проєкт “Академія соціальних послуг” дізнавайтеся у розділі “Соціальні послуги” нашого сайту.